BRASSDANCE
A börtönben még a rezesek is táncra perdulnek. Válogatás Elvis Presley, Michael Jackson, Sting, Queen, az Earth, Wind and Fire, Mezzoforte, az ABBA, Bryan Adams, Bobby McFerrin és az Europe együttes legjobb dalaiból.

Nem véletlen indul a csapat Brassdance címen megjelenő albuma a Queen együttes ikonikus dalával, a Don’t Stop Me Now című dallal.

Mint maga a lemez, lassan építkező, dallamosságban bővelkedő, egyszerre energikus és kihívó, mondhatni merész, mint más értelemben egy sajátos válogatás, ami egy albumba fűzi azokat a pop slágereket, amiket mindnyájan szeretünk.

Míg a dal szövege erősen utal Freddy Mercury életvitelére- s persze ez átjön a zenén is- addig nálunk a merészség másban fejeződik ki: rézfúvósokon hallhatunk ismert számokat: az amerikai  Earth Wind and Fire nagy slágerét, a Septembert, vagy szintén a tengerentúlról Sting: Englishman In New York című dalával az ének szólamot most puha szárnykürt hangon megszólaltatva, hogy aztán Elvis Presley Fever című dalával hozzunk új színt.

De nem állunk meg a rock and roll királyának e dalánál, hiszen a folytatásban a  legütősebb száma, a Jailhouse Rock ritmusa mozgatja meg a lábainkat. Miként Presley e dal ihlette video klipjében a börtön minden lakója táncra perdül – ezt mi sem kerülhetjük el, hiszen a koncerteken rabruhában rock and rollt járva játszunk. A számban nélkülözhetetlen az ének, ezért ezt a dalt Péter Zoltán dobosunk kiváló tolmácsolásában hallhatják. A Jailhouse Rockot választottuk a lemez alcímének is.

Kis pihenésre ad lehetőséget a táncalbumban Bryan Adams lírai dala, ami a Robin Hood történet legismertebb filmes feldolgozásának lett a főcím témája. 

Ezután a 80-90 es évek popkirálya pezsdíti fel vérünket az arany-albumból vett négy instrumentális  átiratunkkal. Michael Jackson Thrillerjével indul a blokk. Talán nem oly vérfagyasztóan, mint a klipben, de táncosan, mint azt tesszük koncertjeinken, a  jelmez showban a másik három dallal együtt.

Még korábban indult az a csapat, akiknek következő három teljesen hangszeres feldolgozása, a retro disco zenét szeretők körében kelt majd tetszést. Nem véletlen, hiszen az ABBA slágerek leporolva az új köntösben rendkívül sikeresek. A rajongótáborban egyszerre vannak fiatalok az idősebbek mellett, amikor egyszerre énekelheti apa, anya és a gyerekeik azokat a dalokat, amiket nem olyan rég a filmvásznon, a legszebb görög szigeteken játszódó romantikus szerelmi történetben hallhattunk.

Rézfúvósokon egyfajta átlényegülésnek tekinthetjük az izlandi jazz-funk együttes, a Mezzoforte Garden Party című számát is, ami az ABBA és Jackson számai mellett talán a korong legvidámabb dala. 

Bobby McFerrin az egyik leglazább énekes előadók egyike, akinek a muzsikája a korong vége felé szólal meg, szintén énekszólóval. Aggódásra nincs semmi ok! De tényleg nincs, mert vissza van még a zárószám, a szintén svéd, de már hardrockot játszó Europe együttes The Final Countdown című dala mutat fricskát a torzítós gitárhangnak kürttel, trombitákkal, harsonával, tubával és dobbal. 

Köszönet a lemezen közreműködő basszusgitáros, gitáros, billentyűs és ütős barátainknak, akik több számban gyönyörű színeket varázsoltak a rézfúvósok köré és tették még ütősebbé a táncalbumunkat. 

Let’s Dance – BrassDance!

1.DON’T STOP ME NOW      3.23

      Track 1

2. SEPTEMBER      3:43

      Track 2

3. ENGLISHMAN IN NEW YORK      4:15

      Track 3

4. FEVER      3:30

      Track 4

5. JAILHOUSE ROCK      3:26

      Track 5

6. I DO IT FOR YOU      4:00

      Track 6

7. THRILLER      1:45

      Track 7

8. BILLIE JEAN      3:28

      Track 8

9. BEAT IT      2:07

      Track 9

10. BAD      2:12

      Bad 02

11. DANCING QUEEN      3:42

      Track 11

12. THE WINNER TAKES IT ALL      4:59

      Track 12

13. MAMMA MIA      3:31

      Track 13

14. GARDEN PARTY      5:52

      Track 14

15. DON’T WORRY BE HAPPY      4:02

      Track 15

16. THE FINAL COUNTDOWN      3:33

      Track 16

TAGOK:

Horváth Zoltán: trombita, szárnykürt (6)

Hammer Gábor: trombita, szárnykürt (3)

Pétersz Árpád: kürt

Sörfőző Zoltán: harsona, ének (4,15)

Maronics Zsolt: tuba

Péter Zoltán: dobok, ének (5)

KÖZREMŰKÖDIK:

Péter Tamás: basszusgitár

Pozsgai Tamás: gitár

Horváth Krisztián: billentyű, basszusgitár

Solymosi Attila: ütőhangszerek

Hangszerelés: Kész József, Berkes Dániel, Maronics Zsolt, Sörfőző Zoltán