Klasszikus másként, avagy komolytalan komolyzene

1. Figaro itt, Figaro ott. Figaro még a közönség között is!

Rossini: Largo al Factotum című darabja örök sláger. Itt a Tubásé a fő szerep, aki nem szereti azokat, akik ritkán borotválkoznak s megkergeti az ellenszegülőket, legyen az akár zenekari tag, vagy a közönségből való. Egy interaktív műsorszám, aminél mindenki a hasát fogja nevettében /vagy menti a szakállát

2. Bizet: Carmen című operájának népszerű részleteiből készült show-fantáziájában a mozgást, a karaktereknek megfelelő jelmezek teszik még érdekesebbé.

A komolytalan komolyzene közönsége és a szerző talán megbocsájtja a művön végrehajtott operációkat.

A zenekar megold egy dramaturgiai ellentmondást, egy nagy hibát! Ahol van torreádor, ott lennie kell egy bikának is. Akkor lesz csak igazi zűrzavar, amikor a színpadra ront a bika…

A Carmen Showból kiderül, miként udvarol Don José a cigánylánynak, miközben trombitál, s hogyan kergeti meg a zenekart, de főként Escamillót, a torreádort a bika, a harsona és a tuba viadalában.

A számokat kotta nélkül adják elő, ez teszi lehetővé a hangszerekkel való mozgást. A Brass Show látványos jelenetei alatt végig szól a muzsika, ettől válik az egész előadás rendkívül újszerűvé, eredetivé. A parodikus hangvétel mindig megnevetteti a közönséget és forró hangulatúvá tesz egy hagyományos koncertprogramot.

CARMEN SHOW